2018. október 25. 19:17 - NagyCsaba

Jó reflex, ügyes reakció

Amikor egy ilyen videót látok, mindig elgondolkodom azon, hogy miért kapnak jogosítványt olyan emberek, akik ennyire figyelmetlenek, ennyire rosszul reagálnak egy számukra váratlan helyzetre és vajon elgondolkodnak-e később azon, hogy legközelebb körültekintőbben fognak vezetni? A kolléga nagyon ügyesen vette észre a figyelmetlen autóst és nagyon jó reflexeinek köszönhetően elkerülte a balesetet. Gratulálok! Sajnos sok ilyennel találkozunk az utakon és hiába hangosak, fényesek és sárgák a mentők, a civil autósok még mindig nem vesznek észre időben minket és nem tudják, hogy ilyen helyzetben mi lenne a helyes döntés. Talán azért, mert nem is oktatják nekik?

2 komment
2018. október 17. 09:30 - NagyCsaba

Aki túlélte a zuhanást és más szereket

A bejelentés úgy hangzott, hogy öngyilkossági szándékkal kiugrott az ablakon. Még lélegzik, van pulzusa, de nem mernek hozzá nyúlni. Hmmmm… kezdjük azzal, hogy ha nem mernek hozzányúlni, akkor honnan tudják, hogy van pulzusa? Lélegzik, oké. Valószínűleg akkor pulzusa is van. Igen, ez egy olyan feladatnak hangzik, ami kihívást is rejthet magában. A cím nekem elég gyanús volt, vissza is kérdeztem, hogy tudnak-e mondani emeletet meg ajtószámot, mert csak házszámot diktáltak a rádióban és szerintem ezek földszintes, családi házak arra felé.

Tovább
4 komment
2018. szeptember 24. 09:30 - NagyCsaba

Országos Lelkisegély Szolgáltatás

Ez a videó azt mutatja be, hogy emberek mekkora hülyeségek miatt képesek mentőt hívni. Ezek az emberek önállóan ilyen hülyék, de vannak esetek, amikor olyan személyek tanácsára hívják feleslegesen a 112-t vagy a 104-et, akik az egészségügyben dolgoznak és tisztában kellene lenniük azzal, hogy nem erre való a segélyhívó.

Egy bácsihoz mentünk ki, aki igazából nem vágyott másra, csak egy kis beszélgetésre. Felhívta az egyik, valószínűleg rengeteg támogatást felmarkoló lelkisegély szolgálatot, ahol megmondták neki, hogy hívja a 104-et. Az indok az volt, hogy az úr magányában kijelentette, hogy senkivel nem tud beszélgetni ezért nagyon egyedül érzi magát, így inkább öngyilkos akar lenni.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. szeptember 19. 09:30 - NagyCsaba

Az elérhetetlen borosüveg

Két napig ezen röhögtem. De nem csak én, hanem a kollégák is. Szinte mindenki, aki jelen volt a kórházban a beteg átadásakor. Éjszaka volt. A szokásos módon elhúzodott a betegátadás a Honvéd kórházban. Mindig panaszkodnak a többiek, hogy itt semmi sem megy zökkenő mentesen, de én nem nagyon akartam ezt elhinni. Rég jártunk már itt, és régen is vártunk ennyit, hogy átvegyék a betegünk. Ilyenkor nagyon lassan telik az idő. Sokkal lassabban, mintha betegnél lennénk. Ráadásul folyton mérgesen mustráló tekintetek merednek ránk, akik azt hiszik, hogy szándékosan múlatjuk az időt beszélgetéssel az adminisztrátorokkal. Pedig most is kb fél óra volt, mire előkerült valaki, aki át tudja venni a betegünk.

Tovább
4 komment
2018. szeptember 17. 15:30 - NagyCsaba

Az első halottam

Egy kórházba nem úgy mész be, hogy nálad vam minden felszerelés az akkut életveszély elhárításához. Végülis ez egy kórház, itt van minden: defibrilátor, egyéb szükséges eszközök (felesleges felsorolnom mindet), orvos, nővér. Látott már valaki mentőst felszereléssel  befelé rohanni egy kórházba beteg nélkül? Én még beteggel sem igazán láttam a rohanást.

Tovább
Címkék: szar első halott
3 komment