2018. szeptember 24. 09:30 - NagyCsaba

Országos Lelkisegély Szolgáltatás

Ez a videó azt mutatja be, hogy emberek mekkora hülyeségek miatt képesek mentőt hívni. Ezek az emberek önállóan ilyen hülyék, de vannak esetek, amikor olyan személyek tanácsára hívják feleslegesen a 112-t vagy a 104-et, akik az egészségügyben dolgoznak és tisztában kellene lenniük azzal, hogy nem erre való a segélyhívó.

Egy bácsihoz mentünk ki, aki igazából nem vágyott másra, csak egy kis beszélgetésre. Felhívta az egyik, valószínűleg rengeteg támogatást felmarkoló lelkisegély szolgálatot, ahol megmondták neki, hogy hívja a 104-et. Az indok az volt, hogy az úr magányában kijelentette, hogy senkivel nem tud beszélgetni ezért nagyon egyedül érzi magát, így inkább öngyilkos akar lenni.

  - Öngyilkos akar lenni? Akkor hívja a mentőket – és ezzel megszakították a hívást.

A bácsi így is tett, elmondta, hogy mi a problémája és mivel még mindig fenntartotta azt, hogy ha nincs kivel beszélgetnie, akkor inkább öngyilkos szeretne lenni, ezért mi ki kellett, hogy menjünk. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen egy szuicid szándék már a mentőkre tartozik. Kiérkezésünkkor elmondta, hogy ő csak azért hívott ki minket, hogy beszélgessünk vele és az általa hívott lelkisegély szolgálat egy nap csak egyszer hívható ugyan arról a telefonszámról.

Megmondom őszintén, nem értem ezt a fajta hozzáállást, hiszen pont azért vannak, hogy az ilyen esetekben támaszt nyújtsanak és beszélgessenek az emberekkel. De hát van megoldás. Nálunk is van telefon, felhívjuk arról őket – gondoltam naívan. Egy nagy lófaszt. Amint felismerték a háttérben az úr hangját kijelentették, hogy a bácsival ma már beszéltek és ő már nem veheti újra igénybe ezt a szolgáltatást, csak holnap.

Mivaaaaaan??? Hát a kurva anyátok. Most akkor ez egy lelkisegély szolgálat, vagy egy támogatást felvevő cég, amely fenntart két ingyenesen hívható vonalat? Vagy ez most hogyan működik?

Ennek a nagyszerű rendszernek köszönhetően a bácsit kénytelenek voltunk bevinni a pszichiátriára, ahol valószínűleg nem fog sok időt eltölteni, aztán haza engedik, megint egyedül lesz otthon, megint felhív valakit: vagy valamelyik lelkisegély szolgálatot, vagy a száznégyet és az egész kezdődik elölről, vagy...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaguldomuszak.blog.hu/api/trackback/id/tr8214258339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.