2018. szeptember 19. 09:30 - NagyCsaba

Az elérhetetlen borosüveg

Két napig ezen röhögtem. De nem csak én, hanem a kollégák is. Szinte mindenki, aki jelen volt a kórházban a beteg átadásakor. Éjszaka volt. A szokásos módon elhúzodott a betegátadás a Honvéd kórházban. Mindig panaszkodnak a többiek, hogy itt semmi sem megy zökkenő mentesen, de én nem nagyon akartam ezt elhinni. Rég jártunk már itt, és régen is vártunk ennyit, hogy átvegyék a betegünk. Ilyenkor nagyon lassan telik az idő. Sokkal lassabban, mintha betegnél lennénk. Ráadásul folyton mérgesen mustráló tekintetek merednek ránk, akik azt hiszik, hogy szándékosan múlatjuk az időt beszélgetéssel az adminisztrátorokkal. Pedig most is kb fél óra volt, mire előkerült valaki, aki át tudja venni a betegünk.

Az egyik egység egy 50 év körüli, magas férfit hozott be. Vagyis jött ő magától is, annyira nem kellett hozni. Olyan magas volt, hogy szerinetm zsiráf etetőnek is elmehetett volna. Kicsit görnyedten lépett be a fotocellás ajtón. Először azt hittem, azért ilyen a testtartása, hogy ne verje be a fejét, de aztán továbbra is ebben a pózban mozgott. Fájdalom tükröződött az arcán.

A bajtársak odaléptek a pulthoz és elkezdték az adminisztrátorral felvetetni a beteget. (Ez még nem a betegátvétel, ilyenkor csak a szokásos betegadatokat rögzítik a gépbe.) Aztán meghallottam a „betegséget”, amivel behozták. Először azt hittem nem hallok jól, de aztán a nagy nevetésben újra meg kellett ismételnie az ápolónak a fenálló problémát, mert az adminisztrátor is kételkedett a hallásában.

A beteg, nevezzük Mihálynak, otthon unatkozott az éj lelple alatt. Munkanélküli, így a számlákra később jut pénz, mint a piára, ami azt eredményezte, hogy kikapcsolták nála a villanyt. Így viszont már még unalmasabb lehet otthon az élet, hiszen a tv árammal működik. Egyedül él, az olvasás most nem jött be annyira neki, hát elkezdett játszani magával. Elég vad buli lehetett, mert előkerült egy borosüveg is. Aztán az a borosüveg eltűnt. De még hogy? Olyannyira, hogy éjjel egykor már nem bírta tovább és mentőt kellett hívnia, mert az a fránya borosüveg csak nem akart újra napvilágot (vagy Holdvilágot) látni.

Eleinte gondolom próbálkozott különböző módszerekkel, de az igazán szar érzés az lehetett, amikor megszületett a felismerés, hogy nincs mit tenni, külső segítség kell. Nem is tudom, hogyan lehet a diszpécsernek elmagyarázni, hogy „Misi vagyok és unalmamban feltoltam egy borosüveget…” Ennyire én sosem tudnék unatkozni.

Szegény ember csak állva tudott létezni, mert így fájt neki a legkevésbé. Ülve vagy fekve nem tudott meglenni, mert annyira feszítette, azt mondta.

Két gondolat futott át a fejemen. Az egyik, hogy nem lehet valaki ekkora barom és tuti csak kamu az egész, de akkor a pszichiátrián van a helye. A másik, hogy de, lehet valaki ekkora barom, de akkor is a pszichiátrián van a helye. Vizsont, ha már itt vagyunk és a betegátvételünk még sehol sem tart, akkor gondoltam elkísérem Misit a röntgenbe. Ő ugyanis oda gyorsan kapott időpontot. A csodálkozás nem maradt el. „Azt a kurva, tényleg ott egy borosüveg… benne az emberben” -  néztünk egymásra a másik két bajtárssal. Hát igen. Csoda, hogy nem törött el, akkor nagy valószínűséggel elvérzett volna.

  - Uraim! A csodálkozás helyett nem lehetne kicsit sietni? Nagyon fáj…

  - Elhiszem, hogy fáj, hiszen bent van a seggében egy komplett boros üveg - szakítottam félbe.

  - Máskor is volt már ilyen…

  - Milyen? Hogy feldugott magának egy borosüveget?

  - Igen, de akkor nem ment ilyen mélyre.

borosuveg_rtg.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szaguldomuszak.blog.hu/api/trackback/id/tr914238763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2018.09.21. 11:00:04

Ezt nem hiszem el...

Első mohikán 2018.09.22. 01:46:40

Ez kamu, ilyen nincs. Legközelebb mi lesz, poroltó?

NagyCsaba 2018.09.23. 20:37:52

@Első mohikán: nem, nem kamu. A saját szememmel láttam, amikor a röntgen kép készült.