2018. július 04. 08:22 - NagyCsaba

Mennyit keres egy mentősofőr?

Ez a kérdés sokakat foglalkoztat. Főleg, mióta szeretett Főigazgatónk és az egyik szakszervezet komoly vitába keveredett a médiában ezzel kapcsolatban. Egyik állítás szerint megkeresünk 180-200 000 forintot is minden hónapban, másik állítás szerint 95-110 000 forint ezzel szemben csak a fizetésünk. Az egyik állítás szerint jelentős béremelést hajtottak végre az elmúlt évben, a másik állítása szerint ez nem hozott jelentős előrelépést. Nem szeretnék pálcát törni egyik fél feje felett sem, mivel nem látok bele a kollégáim fizetésébe. Nem is érdekel. Amit tudok, hogy amikor beléptem valóban, az első hónapokban nem volt több a fizetésem 100-110 000 forintnál. Azóta vitathatatlanul emelkedett a fizetésem, hogy mennyire jelentősen, azt mindenki a saját fizetésének emelkedéséhez viszonyítva eldöntheti, illetve a magyar átlag fizetéshez is lehet ezt a számot viszonyítani.

Amióta az Országos Jóságos színeiben járom a várost és segítek az embereken a számlámra eddig érkező összeg átlagosan 164 130 forint havonta. Ezt az összeget minden hónapban frissíteni fogom, hogy aktuális adat legyen. Ez már tartalmaz minden pótlékot, túlórákkal járó díjazást. Ezt kapjuk azért, mert egy hónapban 15-17 alkalommal, napi 12 órát betegekkel töltünk egy légtérben, akiket vagy emelgetnünk kell, vagy vitatkoznunk velük. Emellett az átlagos tervezett túlóráink száma 15-20 között van, de volt már példa a 36 tervezett túlóraszámra is. Tehát fizikai és szellemi megterhelés is jár ezzel a munkával főleg, ha az ember túlságosan a lelkére veszi az egészet. Ennek ellenére a szakszervezet pert vesztett az elmaradt veszélyességi pótlékok miatt, ugyanis a Kúriában 5 sokat mentőzött szakember sikeresen megállapította, hogy ez egy teljesen veszélytelen munka. Gyógyíthatatlan betegségekkel találkozni nap, mint nap, megfelelő védőeszközök nélkül, ráadásul sokszor vagy a beteg az agresszív, vagy a hozzátartozó. Ez az ő szemükben mind smafu.

Címkék: fizetés fizu
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szaguldomuszak.blog.hu/api/trackback/id/tr5314092133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jankove 2018.08.07. 09:29:48

"Gyógyíthatatlan betegségekkel találkozni nap, mint nap, megfelelő védőeszközök nélkül, ráadásul sokszor vagy a beteg az agresszív, vagy a hozzátartozó."

...És azért azt se hagyjuk ki, hogy a forgalomban megkülönböztető jelzéssel való közlekedés már eleve tartogat veszélyeket. Mostanában nem egy mentő karambolról lehetett hallani.

]{udarauszkasz 2018.08.16. 19:24:23

Tanulj meg nemetul,es gyere ki Becsbe. Tart karokkal varnak mindenfele apoloszemelyzetet. Mondjuk szerintem az elet is kicsit szinesebb,nemzetkozibb errefele:)